Vigtig Information:

7 supporterklubber har siden weekenden været i tæt dialog efter de kedelige hændelser til Hockey Stars 2019 og hvordan vi griber tingene an fremadrettet så alle kan komme fredeligt til ishockeykampe uden at skulle risikere liv og lemmer. 
Det har udmøntet sig i et statement som de 7 fanklubber har godkendt. 

Og nu vil vi selv gå foran og derfor har vi også sendt dette statement til alle klubbers direktører i metalligaen og til direktøren i DIU hvor vi opfordre til tæt samarbejde mellem fanklubberne , klubber og DIU omkring sikkerhed til kampene. 
Det statement kan du læse her og har i spørgsmål er i velkomne til at kontakte formanden i jeres fanklub. 

Statement fra supportklubberne.

Vi er 7 fanklubber i metalligaen der meget gerne vil slå fast, vi tager afstand fra enhver form for trusler, vold, hærværk, pyroteknik og øl kast uanset tilhørsforhold.
Vi er desuden opmærksomme på, der kan findes episoder eller uheldige oplevelser i alle klubber og haller.

Fra supportklubberne er der fuld enighed om at der i fremtiden er nul tolerance i form af ballade og supportklubberne skal hjælpe med stram selvjustits i egne rækker og gerne i samarbejde med klubberne og DIU. Personer eller fraktioner der ikke ønsker sporten, men balladen har intet at gøre i eller omkring ishockeyarenaerne i Danmark.

Årsagen til det hele er blusset op igen nu, lige inden sæsonstart, er de uheldige episoder under eventet ”Hockey Stars”, som vi mener var et super initiativ og god familie dag, hvor fans på kryds og tværs af tilhørsforhold kan feste sammen og lade op til sæsonstart.
Desværre blev det ikke helt den fest vi havde håbet på, da en fraktion tilhørende RMB’s supportere, og som ifl. vagter er velkendte ballademagere, ville det anderledes.
Under eventet ”Hockey Stars” var der flere uheldige episoder, som både kan tilskrives de personer der ønskede at opsøge balladen. Det var både udenfor inden eventet startede, i hallen under eventet, og især efter eventet hvor (endnu) en bus fik smadret en rude, men også planlægningen af adgangsforhold, placering af vagter med mere kunne nok være bedre gennemtænkt af arrangørerne. Og specielt nu det er velkendt der tidligere og gentagne gange har været uheldige og kedelige oplevelser i Rødovre.

Vi skal huske på, ishockey fanger alle aldersgrupper, børn, kvinder og mænd, og ingen skal føle sig udsat, når de ankommer for at se ishockey, og det er uanset i hvilke hal og hvilke tilhørsforhold man har.
Det stiller krav om god opførelse til de fans og tilskuere der kommer, men der må stilles ligeså store krav til arrangørerne (klubberne) og sikkerhedspersonalet. (vagter/kontrollør – de har mange navne)
Måske man skulle stramme op og kræve et kursus og måske endda en godkendelse fra myndighederne på samme måde som man ser med dørmænd til diskoteker og beværtninger, ligesom man bør samarbejde med myndighederne omkring udearealet, hvor busserne er parkeret og adgangsforhold til dem under højrisikokampe.

Vi er opmærksom på, at mange af de personer der fungerer som sikkerhedspersonale er frivillige. Det skal der også være plads til, men klubberne bør kunne honorere nogle af disse med det omtalte kursus.
Hvis vi et øjeblik igen ser på det netop afholdte event ”Hockey Stars”, bør planlægning af placering af storskærm, tv-folk, adgangsforhold, boder, og placering af fanfraktioner kunne planlægges bedre ved dialog mellem TV, Event arrangør og hallens folk.
Adgangsforhold bør være gennemtænkt, også under ligakampene rundt om i landet og specielt udeholdet fans skal have nem adgang til og fra busserne uden indblanding fra hjemmeholdets fans.

Man skal ikke tage fejl af vi nyder at vi rivaler på isen, men også at vi kan feste sammen, og det kan vi bestemt også med de fleste supportere fra Rødovre. Rødovre har desværre bare en kedelig fraktion der hellere vil balladen end sporten, og de bør kunne udpeges, bortvises og drages til ansvar.
Det har været på tale mellem supporterklubberne i Danmark, at boykotte Rødovres hjemmekampe, men så vinder ballademagerne.
Derfor er vi glade for at se at klubben (RMB) tager ansvar, og har uddelt karantæner til nogle af de involverede. Vi er ikke bekendt med længden af de karantæner, men håber der bliver slået hårdt ned.

Så vi vælger at lade det være op til den enkelte fanklub om de alligevel vil boykotte deres holds kampe i Rødovre indtil forholdene er vurderet sikre nok.
Vi har alle respekt for at nogle fanklubber ikke ønsker at sende fans til Rødovre så længe denne fraktion er at finde til RBM’s hjemmekampe.
Vi håber med den fokus der er skabt på problemet, at vi kan skabe dialog mellem DIU, klubberne, fanklubberne så vi i fremtiden sammen kan gøre ishockeykampe til en fest uden at man skal være nervøse for trusler, hærværk og vold. 
Og dermed forsætte den positive udvikling dansk ishockey er inde i disse år.

De bedste ishockeyhilsner fra supportklubberne.

Rungsted Seier Capital Support: Bodil Hoffmann Nielsen
Odense Bulldogs support: Nicolaj Hansen
Aalborg Pirates support: Thomas Nielsen
Frederikshavn White Hawks support: Mathias Thomsen
Esbjerg Energy Support: Michael Lykke Pedersen
SønderjyskE Support: Per Bjerregaard
Herning Blue Fox Support: Kim Torp Jensen