Interview med Levy M. Olesen – En af de frivillige

Levy M. Olesen, en legende som frivillig. 50 år som frivillig i Herning Ishockey klub og Herning Blue Fox har fået smækket en kop kaffe og en stribe spørgsmål foran sig. Lær lidt mere om manden i Hernings udvisningsboks.

Tak Levy, fordi du tager dig tid til en sludder med os.
Trods 50 års jubilæum som frivillig hos Herning ishockey klub/Herning Blue Fox er der sikkert mange som ikke kan sætte et ansigt på dig – det hjælper vi dem med nu.

Bluefoxsupport:
50 år, det er jo en menneskealder!
Kan du fortælle hvorfor og hvordan du kom i gang som frivillig?

Levy M. Olesen:
Det hele startede i 1967 da jeg arbejde som malersvend sammen med Aksel Frost Mortensen, hvis bror var den legendariske speaker Ib Frost Mortensen, Aksel spurgte mig om jeg ikke ville være hjælper, når jeg nu så alle kampene alligevel og så har jeg været med siden..

Bluefoxsupport:
Den frivillige tid i klubben, din faste rolle i udvisningsboksen, hvordan fastholder du gejsten?

Levy M. Olesen:
De første 12-13 år var jeg måldommer, det var dengang man sad bag målet og tændte den røde lampe, hvis der var mål og nogle gange blev lampen tændt så hurtigt, at dommeren ikke havde nået at fløjte, dengang kunne måldommeren også annullere eller godkende et mål, hvis dommeren var lidt usikker på om pucken havde sluppet målstregen. Efterfølgende har jeg så været fast mand i hjemmeholdets straffeboks både til liga kampe og til landskampe. Det er intensiteten , spændingen , de hurtige skift , nærkontakten med de slemme drenge der kommer ud til mig i boksen og det gode kammeratskab..

Bluefoxsupport:
50 år som frivillig, det er mange timer, timer der går fra familien. Følger familien med i ishockey også?

Levy M. Olesen:
Min kone har været meget med til Ishockey, det var dengang at officials fik en siddeplads til konen, så blev barnet pakket ind i et varmt tæppe og sad på mors skød. En dag kom der en ny direktør, han syntes ikke at de frivillige skulle have en gratis siddeplads, så den blev inddraget, men der blev jo ikke solgt flere siddepladser af den grund.
Nu nyder min kone, at jeg sms’er når der bliver scoret mål. Hele familien er meget interesseret i ishockey og min datter er nu også frivillig.

Bluefoxsupport:
Du har været med så at sige hele vejen, kan du fortælle om den største klub oplevelse?

Levy M. Olesen:
Den er svær men vores første guldmedalje og når vi fik guld på egen is. Det har alt sammen været store oplevelser og gode minder.

Bluefoxsupport:
90’erne må have været nogle vilde år at være en del af som frivillig, mesterskaberne stod nærmest i kø. Hvordan var det?

Levy M. Olesen:
Vi kunne nærmest gå på vandet, Herning var på kortet og man havde altid noget at snakke om.

Bluefoxsupport:
Indstillingen til ishockey fra spillerne har ændret sig undervejs, fra nærmest hygge hockey, til evigt kæmpende og med en midtjysk vilje krydret med lidt amerikansk hjælp, og til i dag, hvordan oplever du det på siden som frivillig?

Levy M. Olesen:
Det har jeg ingen kommentar til.

Bluefoxsupport:
Hvordan var det at skifte fra messehallerne til Kvik Hockey Arena?

Levy M. Olesen:
Der var hyggeligt i hal E, go’ stemning , nærvær, tømmermænd søndag formiddag, hygge, ølsalg mellem ståpladserne , de røde slips fra Ålborg, jo der skete noget i hal E.. Kvik Hockey Arena er nærmest stivfrossen i forhold til hal E , sommetider kan man godt savne de lidt mere løsslupne og mindre stive forhold, men der er mere styr på tingene nu om dage, glæder mig til den ny-renoverede Kvik Hockey Arena.

Levy i sommerhuset, og dagens fangst af ål ordnes.

Bluefoxsupport:
Nu er Kvik Hockey arena ved at blive renoveret, og kommer til at fremstå ny og moderne. På tilskuer siden med flere siddepladser, tror du det kommer til at dræne hallen lidt af den gamle stemning?

Levy M. Olesen:
Nej det tror jeg ikke , der bliver jo bedre forhold i forbindelse med underholdning og lignende og så må supporterne bare holde humøret oppe med køb af flere øl.

Bluefoxsupport:
I dag står du i Hernings udvisnings boks, og håber vel på så lidt at lave som muligt. Men hvad laver du egentligt der?

Levy M. Olesen:
Det er svært at holde spillerne fra straffeboksen og der er jo ingen grund til at have sådan en hvis den ikke bliver brugt ;o). Jeg holder styr på de forskellige spilleres strafminutter, hvis der er flere spillere styrer jeg, hvem der skal ud på isen hvis der bliver scoret, i det hele taget skal man være 100% inde i reglerne.

Bluefoxsupport:
Største ”bisse” eller hidsigprop du har haft i boksen – fortæl:

Levy M. Olesen:
Dem har der været flere af, men jeg sætter ikke navn på, hjernen følger ikke altid med ud i boksen. Vi har et par stykker opkaldt efter skuespilleren Søren Østergård : SMADREMANDEN.

Bluefoxsupport:
Sjoveste oplevelse under eller ved en udvisnings?

Levy M. Olesen:
Under WM Maj 2018 var der udvisning til en Canadisk spiller, jeg lukkede boksdøren op og der stod han som om han ikke lige vidste hvad han ville, jeg stak hånden frem mod ham og han klappede lidt til den, hvorefter jeg greb hans store hånd/handske med begge hænder og bød ham velkommen. Han var målløs og satte sig på bænken og spurgte om jeg også stod der i næste kamp, hvilket blev bekræftet. Da jeg et par timer efter skulle i boksen til næste kamp stod der en Canadier foran boksen og uddelte pin’s og stofmærker til på-strygning. Det må have gjort indtryk.

Bluefoxsupport:
Hvor mange spillere kan, eller burde jeg skrive kunne, du have i boksen?

Levy M. Olesen:
Jeg tror at der var 5 engang, husker ikke lige kampen

Bluefoxsupport:
Det er kampdag, kampstart kl. 19.00, hvordan ser din ”kampdag” ud, hvornår møder du ind, er der briefing, snak med dommerne eller?

Levy M. Olesen:
Jeg møder mellem 1830- 1845 hvis jeg ikke har glemt at der er kamp den dag, ingen briefing eller snak med dommerne og hele holdet bag glasset får en tommel op, skriveblok og kuglepen op af lommen, og så er jeg klar.

Bluefoxsupport:
Det at være frivillig stoppede jo ikke i Herning ishockey klub/Herning Blue Fox, men du var også ude at hjælpe til VM. Det må virkelig have været kronen på værket. Var oplevelsen ligeså stor som for tilskuerne?

Levy M. Olesen:
Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det kunne være så stort. Det var en rigtig jubilæumsgave at blive udtaget til at stå 17 kampe i WM straffeboksen, tæt på det hele , alle verdensstjernerne, adgang til det hele på nær spillergangen, fantastisk sammenhold med frivillige fra de andre klubber, god planlægning og fantastisk Hockey.

Levy M. Olesen sammen med A-VM maskotten

Bluefoxsupport:
Kan du pege på den bedste keeper, bedste back og bedste angriber for Herning gennem tiderne, set gennem en frivillig øjne.

Levy M. Olesen:
Ingen er gode, hvis resten af holdet ikke er med.

Bluefoxsupport:
Udlændinge, dem kommer vi ikke uden om. I de glade 90’er blev de udlændinge klubberne havde i flere sæsoner, største navne i Herning var nok Seppo Repo, Todd Bjorkstrand, Petri Skriko, Koskela og Lubos Pisar. Spillere der var i klubben mere end en sæson, og ligesom endte som et synonym med klubben. Hvem husker du bedst og hvem har gjort størst indtryk.

Levy M. Olesen:
Du har lige nævnt dem alle men måske også Richard David

Bluefoxsupport:
Har du et bud på, hvorfor nutidens udlændinge ikke bliver ret meget mere end en enkelt sæson eller 2, og ikke som tidligere stjerner, bliver hængende og bliver en større del af klubbens – skal vi kalde det DNA?

Levy M. Olesen:
Tror det er et økonomisk problem.

Bluefoxsupport:
Herning Ishockey klub er Danmarks måske største talent fabrik, fyldt med frivillige. Er netop frivillige en af nøglerne til denne succes eller kan du pege på andre områder som gør sig gældende?

Levy M. Olesen:
Nej HIK og Blue Fox er en stor frivilligheds kultur, man undlader ikke at fortælle, hvor glad man er for de frivillige, det er guld.

Bluefoxsupport:
Er netop det netop de frivillige der løfter både Herning Ishockey klub og Herning Blue Fox?

Levy M. Olesen:
Ja, det vælger jeg da at tro.

Preben Skov, Leif Jensen og Levy Olesen har 50 år som frivillige hjælpere ved hjemmekampene hos Herning IK og Herning Blue Fox. Trioen blev hyldet på isen af direktør Torben Skovsgaard og publikum.

Bluefoxsupport:
Vi kunne jo blive ved i en uendelighed, men med ny renoveret hal, nyt sammensat hold, halvskidt start på sæsonen, men hvad er dine forventninger til sæsonen? Tør du gætte på om når Final Four, og hvad med en slut placering?

Levy M. Olesen:
Vilje slår styrke og hovedet tabes i straffeboksen…
Selvfølgelig når vi Final Four og en slutplacering som nr. 2 igen

Bluefoxsupport:
Jeg tør godt sige tak for din indsats fra hele Support – det er umuligt at sætte pris nok på det store frivillige arbejde. Og vi vil også gerne takke for du tog dig tid til at svare på alle vores spørgsmål.
TAK Levy, 50 år som frivillig giver stor respekt fra alle!

//MF-in4