Interview med “Le Capitaine” Daniel K. Nielsen

#18 Daniel K. Nielsen (le capitaine) – en af Hernings egne drenge.

Le capitaine  #18 Daniel K Nielsen

Daniel, først en stor tak fordi du tager dig tid til at svare på vores spørgsmål.
Vi, I Blue Fox Support og vore læsere, sætter virkelig stor pris på, du giver dig tid i en ellers travl hverdag til at svare på alle vores spørgsmål, så tak Daniel!
Og lad os så ellers bare komme i gang:

Bluefoxsupport:
Ishockeyen startede for dig i Herning Ishockey klub, en af vores største talentfabrikker i Danmark. Hvorfor faldt interessen sig for ishockey og ikke så mange andre sportsgrene?

Daniel K. Nielsen:
Det gjorde den fordi min onkel ”Fytte” spillede og derfor var det naturligt at det var noget jeg skulle prøve af. Spillede faktisk fodbold sideløbende med hockeyen, til jeg var ca 14.

Bluefoxsupport:
Efter 9 sæsoner hos Herning Blue Fox, 4 DM titler og kåring som årets spiller i 06/07 sæsonen, tog du springet til Leksand IF i Sverige, men kun for en enkelt sæson, hvorefter du vendte hjem, spillede 3 sæsoner og endnu et DM på CV’et, hvorefter turen gik til Hamburg Freezers i 3 sæsoner, og kom heldigvis hjem igen, og som vi er mange der håber på – bliver!
Du har ’kun’ skrevet kontrakt for et år, er det kroppen der siger et år af gangen, eller ?

Daniel K. Nielsen:
Det er vel sådan lidt af hvert, jeg er bevidst om, at jeg ikke er 25 mere så kroppen er lidt mere mærket efter kampe end for 10 år siden, men den har det nu glimrende. Men et år af gangen passer mig fint, da jeg helst ikke vil stå i en situation, hvor jeg ikke ville kunne opfylde en kontrakt pga. kroppen eller lysten, og hvad det nu kunne være.

Bluefoxsupport:
Leksand IF og Hamburg Freezers, hvor kunne du mærke de største forskelligheder udfordringer i forhold til den danske liga og træningsdage?

Daniel K. Nielsen:
Det var jo rigtig store klubber i både Sverige og Tyskland med en hel masse fans, og alt var top professionelt. Og så var niveauet også noget højere. Og en hel masse lange rejsedage.

Bluefoxsupport:
Hånden på hjertet, svesken på disken, har du aldrig haft lyst til at prøve en ny dansk klub, eller er du som vi mange oplever, klubmand helt ind i hjertet?

Daniel K. Nielsen:
Der har da været interesse fra klubber, og har da talt med andre klubber også. Men helt ærligt så har Herning altid været klar første prioritet.

#18 Daniel K Nielsen

Bluefoxsupport:
Nu har du valgt at sige farvel til landsholdet efter 12 VM turneringer, er det ikke vemodigt? Udefra ser det ud til, når I er samlet, at sammenholdet er unikt til trods for mange af jer er direkte konkurrenter på klubplan.

Daniel K. Nielsen:
Helt sikkert. Det er helt sikkert det sociale jeg kommer til at savne allermest, ikke så meget kampe og træning.

Bluefoxsupport:
At afslutte landsholdsdeltagelsen, på det nærmeste man kan være på hjemmebane, må have været stort. Men var det også den største enkeltstående oplevelse med landsholdet – eller kan du pointe en oplevelse der slår den?

Daniel K. Nielsen:
Både og. Det var en fantastisk oplevelse at være med til, at være midt i sådan en kæmpe begivenhed i min hjemby, og at spille i BOXEN proppet med danske fans var vildt. Men på det sportslige har jeg prøvet en del der var større.

DK #5 Daniel K Nielsen i landsholdets dragt

Bluefoxsupport:
Har du aldrig bare haft lyst til at sige ”det var det, nu orker jeg ikke mere”? Hvor finder du gejsten frem igen, når lysten bare er helt i kælderen og allermest surt til træningen?

Daniel K. Nielsen:
De øjeblikke har jeg helt sikkert, men de hænger heldigvis ikke ved så længe. Jeg nyder stadigvæk at komme til træning hver dag, og med mindre det er kampen hvor man ryger ud i slutspillet, er der altid en ny dag hvor man vil gøre det bedre.

Bluefoxsupport:
2. sæson med Petri Skriko som træner i denne omgang, er det hans skyld vi ser Hernings egne ”drenge” vende hjem, eller skal det ses i et andet billede?

Daniel K. Nielsen:
Tror helt sikkert at det er en af grundende, men tror også at det tiltaler spillerende at det kan blive et godt projekt vi har gang i her i Herning.

Bluefoxsupport:
Hvordan er dine helt personlige forventninger til denne sæson?

Daniel K. Nielsen:
Det er at vi stadigvæk er med sidst i marts og april når det skal afgøres.

Som vi gerne ser #18 Daniel K Nielsen

Bluefoxsupport:
Denne sæson bringer også noget nyt for Herning, nemlig renovering af hallen. Synes du det er den rigtige løsning med kampe i Silkeborg, eller havde du hellere set en anden løsning som eksempelvis at DIU havde hjulpet Herning med kun at spille udekampe indtil hallen stod klar, og så fik en række hjemmekampe i streg?

Daniel K. Nielsen:
Det er en helt okay løsning, vi har trods alt kun tre kampe i Silkeborg.

Bluefoxsupport:
I forbindelse med renovering af hallen, forsvinder en masse ståpladser. Er du nervøs for det kan trække stemningen ud af hallen blandt publikum og supporterne – altså der bliver mere stille i hallen? Og vil det for en indflydelse for spillerne?

Daniel K. Nielsen:
Det tror og håber jeg ikke. For os spillere er det jo også vores opgave at bidrage til at supporterne bliver underholdt.

Bluefoxsupport:
Blue Fox Support vil gerne være prøve at være en mere aktiv del til kampene, eksempelvis i samarbejde med spillerne. Har du et forslag til, hvordan supporterne kunne være den ekstra gnist til Jer spillere?

Daniel K. Nielsen:
Tror bare i skal gøre hvad i gør, det gør i fremragende. Bliv ved med at prøve at få hele hallen i stemning.

Bluefoxsupport:
Er det muligt at kalde holdet på isen igen efter kampafslutning ved en sejr, både når vi spiller på udebane, men også hjemme – det kunne måske give et pift til supporterne også.

Daniel K. Nielsen:
På hjemmebane synes jeg det er helt på sin plads at vi kommer ind efter vundne kampe hver gang. På udebane er det lidt noget andet. Jeg har det i hvert fald selv stramt hvis udeholdet kommer ind på vores hjemmebane når vi har tabt. Men hvis man lukker en playoff serie på udebane er det selvfølgelig helt okay.

Bluefoxsupport:
Jeg vil gerne tilbage til trænerbænken, i sidste sæson var der en tidligere Herning spiller Bjørn Østergaard, der skrev en artikel om at have en ekstra hjælpetræner på bænken og til træning. En træner skal i dag lave Træningsplaner på og uden for isen, se videoer, have samtaler, udøve øvrig administrativt papirnusseri, og lave evaluering af hver enkelt spiller og holdet som helhed. Under kampene skal der både coaches, motiveres, justeres, skiftes kæder, følges med i kampen, og det til trods for en hjælpende hånd med en enkelt hjælpetræner. Ville det ikke være rart med en ”ekstra træner” der havde det ekstra overblik og tiden til at tale med spilleren under kampen og rette små ting, umiddelbart efter et skift, eller give feedback. Hvad tænker du om det?
(se evt. artiklen i helhed her: http://www.faceoff.dk/klumme-drop-den-8-udlaending-og-faa-en-ekstra-traener-i-boksen/)

Daniel K. Nielsen:
Det er klart at det ville være godt, og det ville også være godt med en fuldtids fystræner, fysioterapeut og materialemand. Økonomien i dansk ishockey sætter dog visse begrænsninger. I Herning har vi to fuldtidstrænere og det fungere godt, de er altid godt forberedte.

Bluefoxsupport:
Pokalturnering og Final Four, allerede efter 20 kampe. Hvad tænker du om det? Gør det hele sæsonen mere spændende og måske pokalturneringen mere intens? Eller ville du hellere se pokalturneringen i et helt andet lys?

Daniel K. Nielsen:
Synes det er en god ide med final 4, det er bedre end det gamle format efter min mening.

Bluefoxsupport:
Herning IK, talent fabrikken. Herning og Rødovre har alle dage gjort det godt, men ser du muligheder for at gøre det endnu bedre og eventuelt hvordan?

Daniel K. Nielsen:
Man kan altid gøre det bedre. Det handler om at man hele tiden forsøger at udvikle, og forbedre sig, og ikke bliver for tilfreds ligegyldigt hvor godt det går.

Bluefoxsupport:
Nu er det jo ikke alle spillere der starter til ishockey, der kan se tilbage på en karriere som den du kan fremvise, men gør klubberne nok for et liv bagefter ishockeyen?

Daniel K. Nielsen:
Nu kan jeg kun snakke for mig selv, og der har jeg fået rigtig god hjælp af klubben.

Bluefoxsupport:
Og hvad med dig selv, har du allerede planer om et liv uden elite ishockey?

Daniel K. Nielsen:
Ja. Jeg er i år begyndt at arbejde ved siden af hockeyen. Det fungere rigtigt godt og er meget spændende.

Bluefoxsupport:
Power-breaks. Et typisk amerikansk tiltag, men benyttes også under VM. Et ekstra pusterum til spillerne, træneren kan nå at komme med taktisk ændring. Hvad er din holdning – noget der også skulle indføres i ligaen herhjemme?

Daniel K. Nielsen:
Svært at svare på. I USA og til VM er det jo også pga TV at de er der. Ved ikke lige hvad jeg synes om det i metalligaen.

Bluefoxsupport:
Ishockey og skader. Du har selv været ramt et par gange, men ofte er det jo hjernerystelser der bringes i spil, når skader debatteres. Synes du, der er fokus nok på at beskytte spillerne, eller mener du der kunne gøres mere?

Daniel K. Nielsen:
Jeg synes fokus på det er vokset meget de sidste fem år, men som med alt andet er det også noget man skal blive ved med at være fokusere på og forbedre sig.

Bluefoxsupport:
I år vil der være meget mere fokus på slashing forseelser, og tacklinger der kommer for sent. Naturligvis er det for at beskytte Jer spillere, men hvordan tror du det vil blive håndteret af både dommere og spillere? Skal vi til at opleve frustrationer fra spillerne eller tror du udvisningsboksen vil være fyldt ☺ fordi dommeren holder fløjten varm?

Daniel K. Nielsen:
Der kommer nok til at være i indlærings periode, hvor man lige skal vænne sig til det. Men jeg tror ikke der går så lang tid før det er naturligt for alle hvad man må og ikke må.

Bluefoxsupport:
Nu synes jeg personligt ikke ishockey spillere er kendt for at ”filme” sig til ret meget, det lader vi fodboldspillerne om at gøre, men den usportslige optræden vil også blive straffet hårdere i den kommende sæson. Men er det noget du synes har været et problem i dansk ishockey?

Daniel K. Nielsen:
Som du siger synes jeg ikke filme er et problem, men er der film skal det helt sikkert også straffes.

Ærlig snak fra #18 Daniel K Nielsen

Bluefoxsupport:
En af de nye regler i denne sæson, ” “Generel Time Wasting”, hvor der nu skal slås hårdt ned på brok og forsinkelser af spillet, eksempelvis ved icing. Hvordan tror du både spillere og dommere vil håndtere den? Og vil vi se mindre ”snak” med dommeren ved hvert spilstop og udvisning?

Daniel K. Nielsen:
Igen tror jeg der er en tilvænnings periode, men det er en god regel der forhåbentligt vil skabe mere flow i kampende.

Bluefoxsupport:
Udefra ser det ud til nogle spillere er bedre til at brokke sig til dommeren i en uendelighed, mens andre bare ”trash-talks” til både dommere og spillere, tror du den nye regel for effekt på dette?

Daniel K. Nielsen:
Det håber jeg, det skal være kaptajn og assisterende kaptajns opgave hvis der skal kommunikeres med dommerne.

Bluefoxsupport:
Karantæner givet på indsendt materialer fra klubberne. Ikke altid i samme sikre kvalitet som når der er TV-kampe. Jeg ved den er tricky, men hvad tænker du om det?

Daniel K. Nielsen:
Hvis det er et problem må DIU stille nogen krav til klubberne vedr. video kvalitet som skal følges.

Bluefoxsupport:
Et virkeligt kritisk og sprængfarligt spørgsmål. Dommer standarden, kan den snart følge med til det der leveres på isen fra spillere? Eller burde DIU begynde at tage tiltag til bedre forhold for dommerne også?

Daniel K. Nielsen:
Tror de gør, hvad de kan med det de kan for også at udvikle dommerstandarden.

Bluefoxsupport:
Et kik i fremtiden, tror du på sigt på et bredere og større ishockey i Danmark? Flere klubber, og større og stærkere liga, eller er tallet ti, det tal der passer med elite ishockey i Danmark?

Daniel K. Nielsen:
Lige nu passer 10 vel meget godt, men det er klart at jeg håber at ishockeyen bliver større i DK og at ligaen og interessen bliver større.

Bluefoxsupport:
Vi kunne jo blive ved med at spørge løs, men dagens sidste spørgsmål. Hvis du frit kunne få lov til at sende en hilsen til alle supporterne og de der læser med – hvad skulle det så være?

Daniel K. Nielsen:
At I bliver ved med at gøre hvad I gør. Og at I er klar til at støtte os i med og modgang.

På vegne af Blue Fox Support – tusind tak for din tid, det betyder meget for os!

//MF-in2