Interview med Albert Adamsen

Det med glæde vi bringer Jer et interview med Albert Adamsen, et målmandstalent lidt udover det sædvanlige!

God læselyst og tak til Albert for at deltage!

Tak Albert, fordi du tager dig tid til at svare lidt på vores spørgsmål.

Vi, I Blue Fox  Support, sætter virkelig stor pris på du giver os svar på alle vores spørgsmål.

Du har allerede i din unge alder prøvet lidt af hvert, men det hele startede i Rødovre.

BluefoxSupport:
Hvor kom din (og din brors) store lyst til ishockey fra?

Albert Adamsen:
Det er faktisk en meget sjov historie, fordi det hele startede, da vores far blev direktør for Rødovre. Hver eneste dag var min bror og jeg i hallen og så holdet træne og fik selv lysten til at spille. Men grunden til, at jeg ville være målmand, var på grund af den målmand som de havde Rødovre. Jeg syntes at han var den sejeste målmand nogensinde, og den målmand var Simon Nielsen. Så det er lidt underligt at have set så meget op til Simon og at han har været grunden til at man startede med at være målmand. Til nu at være holdkammerater og konkurrenter

BluefoxSupport:
Vejen gik fra Rødovre, videre til Schweiz, Østrig, USA, og til Canada, hvor du blev hentet ”hjem” til Herning og fik en række kampe, og endte med at blive sorteret fra, da Simon Nielsen kom tilbage fra sin skade i sidste sæson, og nu på kontrakt igen. Hvad forventer du dig af denne sæson og hvordan er det at være retur på heden?

Albert Adamsen:
Jeg er først og fremmest utrolig glad og beæret over at få en 2 årig kontrakt med en vinder klub som Herning. Men også at komme tilbage til Herning. Jeg synes at det er en lille hyggelig by som oser af hockeykultur. Mit mål for sæsonen er at være klar i de kampe, som jeg vil få og at hjælpe gutterne så meget som jeg kan. Men også en sæson, hvor jeg tager alt til mig, hver dag lærer jeg noget nyt, og det synes jeg er helt perfekt.

BluefoxSupport: 
Hvordan er det som relativ ung spiller at komme til Herning, hvordan bliver man modtaget, både på og uden for isen og træningslokalet?

Albert Adamsen:
Da jeg kom hertil første gang i sidste sæson, var jeg meget nervøs for hvordan det ville være. En sådan historisk klub, med de bedste fans i Denmark, og spillere som Lasse Lassen, Daniel K Nielsen og Simon Nielsen. Men jeg blev taget imod med åbne arme og følte mig hjemme og tilpas lige fra starten af. Så det har været en super modtagelse – ligesom at komme hjem

BluefoxSupport:
Storebror er også ishockey spiller, og din far har haft en finger med som bland andet direktør i Rødovre Mighty Bulls, går der ishockeysnak i familiesammenkomsterne?

Albert Adamsen:
Haha, ja der går lidt hockeysnak i den når vi er sammen, snakker om de forskellige kampe og sjove historie.

BluefoxSupport:
Nu får du Lubos Pisar som målmandstræner igen, føler du han kan tilfører dig noget nyt, og hvordan er det at have Simon Nielsen som både konkurrent og teambuddy, især nu han sendte dig på ”græs” sidste sæson, og nærmest er født ind på holdet.

Albert Adamsen:
Lubos Pisar var selv en af de bedste målmænd i den danske liga og han er utrolig vidende og analytisk som målmandstræner og han kan virkelig udvikle mig som målmand. Jeg føler virkelig at Lubos Pisar er en gave jeg har fået af Blue Fox.

Jeg er et konkurrence menneske og jeg vil vinde og det vil Simon også. Så ingen af os giver os og vi vil presse hinanden til det yderste. Og det gør at vi også har respekt for hinanden. Og når man har respekt for hinanden så er man også glad på hinandens vegne når man fx kommer sig over skader og man igen kan konkurrere på fuld kraft. Så jeg var faktisk glad for at Simon var kommet sig over sin skade og kom tilbage.

 

Den har jeg… tror jeg….

 

BluefoxSupport:
Dine helt personlige forventninger til denne sæson?

Albert Adamsen:
Det er at arbejde stenhårdt hver eneste træning, og være klar til når jeg får chancen. Og så selvfølgelig  at bringe guldet hjem til den midtjyske hede igen

BluefoxSupport:
Du har jo ikke det store forhold til den store renovering af hallen, udover det genere den daglige træning. Men da du kommer fra Rødovre, som må have haft en relativ ny hal da du startede, hvordan synes du det ser ud?

Albert Adamsen:
Det ser utroligt spændende ud og jeg glæder mig så meget til at spille i den

BluefoxSupport:
Pokalturnering, Final Four. Efter 20 kampe. Hvad tænker du om det? Gør det hele sæsonen mere spændende?

Albert Adamsen:
Jeg synes at det er fint at man har final Four og pokalturneringen. Selvfølgelig gør det sæsonen spændende men i sidste ende har vi en ting, der tæller. Og det er guldet i finalen i Play OFF.

BluefoxSupport:
Både Rødovre og Herning IK er vel Danmarks bedste talent fabrikker. Hvad er det du tror netop Rødovre og Herning er flagskibe i Danmark når det kommer til talent udvikling?

Albert Adamsen:
Jeg tror det har noget at gøre med de ungdoms trænere som er i Herning og Rødovre. De er super gode og ved lige præcis hvordan man skal få mest og det bedste ud af de små. Samtidig med at bevare passionen for og det sjove ved at spille hockey

BluefoxSupport:
Power-breaks. Et typisk amerikansk tiltag, men benyttes også under VM. Et ekstra pusterum til spillerne, træneren kan nå at komme med taktisk ændring eller eksempelvis give keeperen (dig) en speciel information. Hvad er din holdning – noget der også skulle indføres i ligaen herhjemme?

Albert Adamsen:
Det har jeg ingen holdning til

BluefoxSupport:
Vi kunne jo blive ved med at spørge løs, men dagens sidste spørgsmål. Hvordan er det at komme hjem til Danmark og Herning og spille, både foran familie, tidligere klubkammerater (og eventuelt barndomsvenner) og supportere?

 

Albert Adamsen på isen

Albert Adamsen:
Det er en utrolig speciel følelse hver eneste gang man trækker Blue Fox trøjen over hovedet, og når man løber ud til alle de fantastiske fans, som står og trommer og jubler. Det er helt fantastisk. Det bliver man aldrig træt af.

På vegne af Blue Fox Support – tusind tak for din tid, det betyder meget for os!

/By MF-in1