Monthly Archives: oktober 2018

Åbning af det nyrenoverede Kvik Hockey Arena d. 2/11/18

Category : Nyheder

Åbning af det nyrenoverede Kvik Hockey Arena d. 2/11/18

I anledning af drengene endelig skal helt hjem og spille igen, har vi i samarbejde med Blue Fox lavet et tilbud til jer.

Ca. 17.30 – Velkommen
17.30-18.30 – Alm. fadøl 20,-
Ca. 17.45 – Flæskesteg med tilbehør
– Gæstetaler/Interview af ??? (Klubben finder en)
18.30-19.30 – Fadøl til supporterpriser (hvis man er medlem af support og kan fremvise medlemskab i baren – vi skal selvfølgelig nok få lavet medlemskort, til de som har været forbi og sagt de ønsker det).

Pris: 75,- pr. person

Tilmeldingsfrist: mandag d. 29/10 kl. 20.00
Tilmelding er bindende og skal ske via sms på tlf.: 21967800


Interview med Levy M. Olesen – En af de frivillige

Category : Interviews

Levy M. Olesen, en legende som frivillig. 50 år som frivillig i Herning Ishockey klub og Herning Blue Fox har fået smækket en kop kaffe og en stribe spørgsmål foran sig. Lær lidt mere om manden i Hernings udvisningsboks.

Tak Levy, fordi du tager dig tid til en sludder med os.
Trods 50 års jubilæum som frivillig hos Herning ishockey klub/Herning Blue Fox er der sikkert mange som ikke kan sætte et ansigt på dig – det hjælper vi dem med nu.

Bluefoxsupport:
50 år, det er jo en menneskealder!
Kan du fortælle hvorfor og hvordan du kom i gang som frivillig?

Levy M. Olesen:
Det hele startede i 1967 da jeg arbejde som malersvend sammen med Aksel Frost Mortensen, hvis bror var den legendariske speaker Ib Frost Mortensen, Aksel spurgte mig om jeg ikke ville være hjælper, når jeg nu så alle kampene alligevel og så har jeg været med siden..

Bluefoxsupport:
Den frivillige tid i klubben, din faste rolle i udvisningsboksen, hvordan fastholder du gejsten?

Levy M. Olesen:
De første 12-13 år var jeg måldommer, det var dengang man sad bag målet og tændte den røde lampe, hvis der var mål og nogle gange blev lampen tændt så hurtigt, at dommeren ikke havde nået at fløjte, dengang kunne måldommeren også annullere eller godkende et mål, hvis dommeren var lidt usikker på om pucken havde sluppet målstregen. Efterfølgende har jeg så været fast mand i hjemmeholdets straffeboks både til liga kampe og til landskampe. Det er intensiteten , spændingen , de hurtige skift , nærkontakten med de slemme drenge der kommer ud til mig i boksen og det gode kammeratskab..

Bluefoxsupport:
50 år som frivillig, det er mange timer, timer der går fra familien. Følger familien med i ishockey også?

Levy M. Olesen:
Min kone har været meget med til Ishockey, det var dengang at officials fik en siddeplads til konen, så blev barnet pakket ind i et varmt tæppe og sad på mors skød. En dag kom der en ny direktør, han syntes ikke at de frivillige skulle have en gratis siddeplads, så den blev inddraget, men der blev jo ikke solgt flere siddepladser af den grund.
Nu nyder min kone, at jeg sms’er når der bliver scoret mål. Hele familien er meget interesseret i ishockey og min datter er nu også frivillig.

Bluefoxsupport:
Du har været med så at sige hele vejen, kan du fortælle om den største klub oplevelse?

Levy M. Olesen:
Den er svær men vores første guldmedalje og når vi fik guld på egen is. Det har alt sammen været store oplevelser og gode minder.

Bluefoxsupport:
90’erne må have været nogle vilde år at være en del af som frivillig, mesterskaberne stod nærmest i kø. Hvordan var det?

Levy M. Olesen:
Vi kunne nærmest gå på vandet, Herning var på kortet og man havde altid noget at snakke om.

Bluefoxsupport:
Indstillingen til ishockey fra spillerne har ændret sig undervejs, fra nærmest hygge hockey, til evigt kæmpende og med en midtjysk vilje krydret med lidt amerikansk hjælp, og til i dag, hvordan oplever du det på siden som frivillig?

Levy M. Olesen:
Det har jeg ingen kommentar til.

Bluefoxsupport:
Hvordan var det at skifte fra messehallerne til Kvik Hockey Arena?

Levy M. Olesen:
Der var hyggeligt i hal E, go’ stemning , nærvær, tømmermænd søndag formiddag, hygge, ølsalg mellem ståpladserne , de røde slips fra Ålborg, jo der skete noget i hal E.. Kvik Hockey Arena er nærmest stivfrossen i forhold til hal E , sommetider kan man godt savne de lidt mere løsslupne og mindre stive forhold, men der er mere styr på tingene nu om dage, glæder mig til den ny-renoverede Kvik Hockey Arena.

Levy i sommerhuset, og dagens fangst af ål ordnes.

Bluefoxsupport:
Nu er Kvik Hockey arena ved at blive renoveret, og kommer til at fremstå ny og moderne. På tilskuer siden med flere siddepladser, tror du det kommer til at dræne hallen lidt af den gamle stemning?

Levy M. Olesen:
Nej det tror jeg ikke , der bliver jo bedre forhold i forbindelse med underholdning og lignende og så må supporterne bare holde humøret oppe med køb af flere øl.

Bluefoxsupport:
I dag står du i Hernings udvisnings boks, og håber vel på så lidt at lave som muligt. Men hvad laver du egentligt der?

Levy M. Olesen:
Det er svært at holde spillerne fra straffeboksen og der er jo ingen grund til at have sådan en hvis den ikke bliver brugt ;o). Jeg holder styr på de forskellige spilleres strafminutter, hvis der er flere spillere styrer jeg, hvem der skal ud på isen hvis der bliver scoret, i det hele taget skal man være 100% inde i reglerne.

Bluefoxsupport:
Største ”bisse” eller hidsigprop du har haft i boksen – fortæl:

Levy M. Olesen:
Dem har der været flere af, men jeg sætter ikke navn på, hjernen følger ikke altid med ud i boksen. Vi har et par stykker opkaldt efter skuespilleren Søren Østergård : SMADREMANDEN.

Bluefoxsupport:
Sjoveste oplevelse under eller ved en udvisnings?

Levy M. Olesen:
Under WM Maj 2018 var der udvisning til en Canadisk spiller, jeg lukkede boksdøren op og der stod han som om han ikke lige vidste hvad han ville, jeg stak hånden frem mod ham og han klappede lidt til den, hvorefter jeg greb hans store hånd/handske med begge hænder og bød ham velkommen. Han var målløs og satte sig på bænken og spurgte om jeg også stod der i næste kamp, hvilket blev bekræftet. Da jeg et par timer efter skulle i boksen til næste kamp stod der en Canadier foran boksen og uddelte pin’s og stofmærker til på-strygning. Det må have gjort indtryk.

Bluefoxsupport:
Hvor mange spillere kan, eller burde jeg skrive kunne, du have i boksen?

Levy M. Olesen:
Jeg tror at der var 5 engang, husker ikke lige kampen

Bluefoxsupport:
Det er kampdag, kampstart kl. 19.00, hvordan ser din ”kampdag” ud, hvornår møder du ind, er der briefing, snak med dommerne eller?

Levy M. Olesen:
Jeg møder mellem 1830- 1845 hvis jeg ikke har glemt at der er kamp den dag, ingen briefing eller snak med dommerne og hele holdet bag glasset får en tommel op, skriveblok og kuglepen op af lommen, og så er jeg klar.

Bluefoxsupport:
Det at være frivillig stoppede jo ikke i Herning ishockey klub/Herning Blue Fox, men du var også ude at hjælpe til VM. Det må virkelig have været kronen på værket. Var oplevelsen ligeså stor som for tilskuerne?

Levy M. Olesen:
Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at det kunne være så stort. Det var en rigtig jubilæumsgave at blive udtaget til at stå 17 kampe i WM straffeboksen, tæt på det hele , alle verdensstjernerne, adgang til det hele på nær spillergangen, fantastisk sammenhold med frivillige fra de andre klubber, god planlægning og fantastisk Hockey.

Levy M. Olesen sammen med A-VM maskotten

Bluefoxsupport:
Kan du pege på den bedste keeper, bedste back og bedste angriber for Herning gennem tiderne, set gennem en frivillig øjne.

Levy M. Olesen:
Ingen er gode, hvis resten af holdet ikke er med.

Bluefoxsupport:
Udlændinge, dem kommer vi ikke uden om. I de glade 90’er blev de udlændinge klubberne havde i flere sæsoner, største navne i Herning var nok Seppo Repo, Todd Bjorkstrand, Petri Skriko, Koskela og Lubos Pisar. Spillere der var i klubben mere end en sæson, og ligesom endte som et synonym med klubben. Hvem husker du bedst og hvem har gjort størst indtryk.

Levy M. Olesen:
Du har lige nævnt dem alle men måske også Richard David

Bluefoxsupport:
Har du et bud på, hvorfor nutidens udlændinge ikke bliver ret meget mere end en enkelt sæson eller 2, og ikke som tidligere stjerner, bliver hængende og bliver en større del af klubbens – skal vi kalde det DNA?

Levy M. Olesen:
Tror det er et økonomisk problem.

Bluefoxsupport:
Herning Ishockey klub er Danmarks måske største talent fabrik, fyldt med frivillige. Er netop frivillige en af nøglerne til denne succes eller kan du pege på andre områder som gør sig gældende?

Levy M. Olesen:
Nej HIK og Blue Fox er en stor frivilligheds kultur, man undlader ikke at fortælle, hvor glad man er for de frivillige, det er guld.

Bluefoxsupport:
Er netop det netop de frivillige der løfter både Herning Ishockey klub og Herning Blue Fox?

Levy M. Olesen:
Ja, det vælger jeg da at tro.

Preben Skov, Leif Jensen og Levy Olesen har 50 år som frivillige hjælpere ved hjemmekampene hos Herning IK og Herning Blue Fox. Trioen blev hyldet på isen af direktør Torben Skovsgaard og publikum.

Bluefoxsupport:
Vi kunne jo blive ved i en uendelighed, men med ny renoveret hal, nyt sammensat hold, halvskidt start på sæsonen, men hvad er dine forventninger til sæsonen? Tør du gætte på om når Final Four, og hvad med en slut placering?

Levy M. Olesen:
Vilje slår styrke og hovedet tabes i straffeboksen…
Selvfølgelig når vi Final Four og en slutplacering som nr. 2 igen

Bluefoxsupport:
Jeg tør godt sige tak for din indsats fra hele Support – det er umuligt at sætte pris nok på det store frivillige arbejde. Og vi vil også gerne takke for du tog dig tid til at svare på alle vores spørgsmål.
TAK Levy, 50 år som frivillig giver stor respekt fra alle!

//MF-in4


Snik-snak med Kim Torp Jensen – Formanden i Blue Fox Support

Category : Interviews

Så er det tiden til at gøre formanden i Blue Fox Support til en kendis – eller bare dele nogle spørgsmål med ham så alle ude bag skærmene ved ved hvem Kim er, hvorfor Blue Fox Support og hvorfor DU måske skal melde dig ind. Og ja, det er et frivilligt embede at være formand, uden løn og kolde øl, kun en personlig udgift i form af tid.   Så tag godt imod Kim Torp Jensen, formanden har nu ordet, så velkommen til Kim Torp Jensen under luppen i Blue Fox Support!

Kim Torp Jensen

Vi kan jo starte med, at lade dig præsentere dig selv og fortælle hvem du er.

Kim Torp Jensen:
Jeg hedder Kim Torp Jensen, er 44 år. Gift med Lotte, sammen har vi Isabella og Victoria og så har jeg også Jannick. Hele familien er vild med ishockey så det er jo fantastisk vi kan samles om det.

Kim Torp Jensen med en mening om ca. alt 🙂

BlueFoxSupport:
Første spørgsmål: Hvorfor ishockey og hvorfor det store arbejde i Blue Fox Support?

Kim Torp Jensen:
Jeg har altid været bidt af en gal ishockey puck og så kan jeg godt lide, at være med til at arrangere noget.

BlueFoxSupport:
Hvornår begyndte du at se ishockey?

Kim Torp Jensen:
Jeg så min første ishockeykamp i 1990, da en kammerat slæbte mig med på Herning isstadion. Jeg var skeptisk i starten, men blev hurtig bidt af det og så har det hængt ved lige siden.

BlueFoxSupport:
Hvad laver en formand i Blue Fox Support, og hvor meget tid bruger du på det?

Kim Torp Jensen:
Nu er det ikke kun mig der bruger en masse tid på arbejdet omkring fanklubben, men alle i bestyrelsen i Blue Fox Support. Og specielt hen over denne sommer har det været hektisk og brugt meget tid da vi nåede langt i sidste års slutspil, herefter skulle hele supporterlokalet pakkes ned i flyttekasser pga. renoveringen af stadion. Derefter har vi brugt en del tid på at aftale indretning og indhente tilbud på materialer samt finde hjælp til det som vi skulle bruge hjælp til. Og så kommer alt andet alm bestyrelsesarbejde ved siden af. Nu her i oktober måned skal vi så i gang med vores nye lokale på stadion, hvor man helt sikkert kommer til at tilbringe en del timer indtil lokalet gerne skule stå klar til den første Blue Fox kamp i november måned.
Men når ens børn spørger: Hvad laver far – han snakker igen om ishockey i telefonen, så har man vidst brugt en del timer på det. Men jeg har selv valgt det og vidste hvad jeg gik ind til.

BlueFoxSupport:
Løbehjul hjem fra Frederikshavn, hvad dælen handlede det om?

Kim Torp Jensen:
Det handlede om, et væddemål med Daniel Nygaard, som var på Blue Fox kontoret på daværende tidspunkt. Det var omkring klubbens Facebook side. Jeg syntes ikke, at der var nok følger på deres Facebook side, så derfor gav jeg dem 3 uger til at få 500 flere syntes godt om (likes) og hvis dette ville lykkes for dem, så tog jeg turen hjem fra Frederikshavn på løbehjul.
Hvis jeg kigger i bakspejlet, så var dette nok meget lavt sat. Opslaget kom op tidligt om morgenen og da jeg vågnede op om eftermiddagen (arbejder nat), var der et hav af beskeder hvor der stod: GOD TUR.
For at jeg ikke skulle tage turen alene, så måtte jeg ud og finde en supporter, som var lige så ”dum” som jeg. Henrik Andersen hoppede med på løbehjulet.
Der var en del sponsorer, som støttede op om ideen. Så vi fik sponsoreret løbehjul, varmt tøj, veste og diverse andre ting.
Vi blev sendt godt afsted i Frederikshavn. Der var en del medrejsende Herning fans, som sang og sendte os godt afsted. Allerede efter 10 km, var vi blevet væk fra følgebilen og kørte forkert i Sæby. Kl. var 21:30 og Henrik Andersen bankede på et tilfældigt hus og en ældre dame åbnede døren, hvorefter Henrik spurgte: kender du vejen til Herning. ”Gad vide hvad hun tænkte, da to mænd stod kl. 21:30 på løbehjul og spurgte om vejen til Herning” Hun kunne desværre ikke hjælpe os med vejen til Herning, men hun kunne vise os mod Aalborg. Derfra gik det lige hjem mod Herning, via Hobro og Viborg da det var den mest praktiske rute på løbehjul.

Vel ankommet hjem og en æres runde på isen

BlueFoxSupport:
Og gåturen fra Vojens?

Kim Torp Jensen:
Det hele startede til en sommerfest i Blue Fox support i 2009, hvor vi havde inviteret spillerne til nogle aktiviteter. Under disse aktiviteter, kom vi til at snakke om den første turneringskamp i Vojens mod SønderjyskE. Det var den sæson, hvor Herning var i store økonomiske problemer, så der var mange unge i truppen (Næsten et halvt junior hold) Sønderjyske var forsvarende mestre og havde knap nok skiftet ud i truppen.
Spillerne havde en tro på, at de godt kunne få point i Vojens og vi fans var noget mere skeptiske. Så jeg tog et håndslag med Thor Dresler på vegne af spillertruppen om, at hvis de vandt i Vojens, så gik Danny Pedersen og jeg hjem. Hvis de tabte, så skulle spillertruppen give øl til fanbussen hjem.
Efter disse aktiviteter, havde vi et oplæg fra træneren Todd Björkstrand omkring den kommende sæson, og som med det samme grinte og kiggede på Danny og jeg og sagde: I er godt klar over, at I har gjort noget dumt nu.
Herning kom foran 3-1 i kampen , inden Sønderjyske udlignede til 3-3, hvorefter kampen skulle i overtid og Nicklas Jensen scorede sejrsmålet til Herning i overtiden.. Da spillerne skulle ned og sige tak for kampen, kom de ”gående” over isen og så vidste vi godt, at vi havde en længere gåtur hjem. Så Todd fik ret. Der var ingen gratis øl i bussen på hjemturen fra Vojens og vi havde lavet vores livs dummeste væddemål. Og tabt.
Og lige til info til andre, som overvejer en gåtur hjem, så er der 122 km og det tager lige knap 25 timer uden de store pauser.

BlueFoxSupport:
Kommer vi til at se flere påfund som gåturen fra Vojens eller løbehjulsturen fra ”Nordskov”?

Kim Torp Jensen:
Jeg vil ikke udelukke det, ha ha. Og hvis Lotte giver mig udgangstiladelse hjemmefra.
Hvis folk har nogle ideer, så kan vi da snakke om den over en kold fadøl eller to.

BlueFoxSupport:
Ærligt Kim, kan du overhovedet stå på skøjter?

Kim Torp Jensen:
Nej. Jeg har forsøgt mig til friskøjtning, men var meget glad for at banderne var der.

BlueFoxSupport:
Blue Fox Support er på Facebook, men hvorfor ikke en hjemmeside også? Ikke alle er på Facebook? (der er faktisk et link på Facebook siden der henviser til hjemmesiden, som er død….)(siden er der kommet hjemmeside og Instagram til)

Kim Torp Jensen:
Vi havde en hjemmeside for år tilbage, men så var der et hacker angreb, som ødelagde siden. Vi forsøgte, at få den op igen, men dette lykkes ikke. Men det er helt klart noget, som vi har under overvejelse og jeg ved det er noget der bliver arbejdet på. Hvem ved om siden er oppe, når dette interview bliver bragt.

BlueFoxSupport:
Hvad med en Snapchat konto, det er en hurtig vej ud med informationer, alt fra busture, nyheder og måske opdateringer fra netop Facebook?

Kim Torp Jensen:
Det er faktisk også noget vi arbejder med pt. Jeg kan dog ikke sætte en dato på hvornår det kommer op og kører.

BlueFoxSupport:
Har I nye tiltag på vej i Blue Fox Support? Hvis – kan du løfte sløret for lidt af dem?

Kim Torp Jensen:
Lige i tiden arbejder hele bestyrelsen på, at få indrettet et nyt supporter lokale på det ny renoveret KVIK hockey arena. Der bliver brugt en del timer på, at indhente tilbud til trøjevægge, borde, bænke og andet inventar.
Vi er ved at få oprettet en stemningsgruppe, som gerne skulle udmøntes i flere slagsange med mere tekst end bare lålå.
Vi er også ved at få oprettet et ungeudvalg. Og det er fordi at vi gerne vil have nogle flere unge mennesker til at interessere sig for ishockey og Blue Fox support. Vi vil forsøge at få et samarbejde op med de forskellige uddannelsessteder. Så må tiden jo vise om det lykkes, vi vil hvert fald forsøge.
Disse grupper vil der komme mere info om løbende.

BlueFoxSupport:
Er der ikke lidt for meget Brøndby IF i ”vores” slagsange? Eller er det bare noget de andre klubber stikker os i næsen med?

Kim Torp Jensen:
Jamen alle kopier vel lidt efter alle, så jo vi har måske lidt Brøndby IF. Men det håber jeg vi kommer udover nu, når vi får oprettet stemningsgruppen.

Kim som vi også kender ham

BlueFoxSupport:
Hvis du nu fik ordet helt frit – hvorfor skulle folk så melde sig ind i BFS?

Kim Torp Jensen:
Det er helt sikkert pga. kammeratskabet, som man får i klubben. Vi dyrker alle samme interesse – ishockey.
Jeg vil da opfordre folk til at kigge forbi supporter lokalet i forbindelse med en kamp. Mange tror at vi er en flok øldrikkende fulderikker, men det er vi langt langt fra. Vi har medlemmer fra de lige er blevet født (Nogle er meldt ind, inden de er født ☺) og op til 90.
Men helt klart vores udebaneture rundt om i landet, skal man prøve at tage med på. Der bliver de nye venskaber skabt og samtidig er det sjovt og hyggeligt.

BlueFoxSupport:
Hvor og hvordan ser du Blue Fox Support om 5 år?

Kim Torp Jensen:
Jeg tror og håber på, at Blue Fox Support stadig er en aktiv forening. Men det er klart, at det ikke kommer af sig selv, folk skal selv gøre en indsats for dette. Og ikke mindst komme med nye forslag til aktiviteter og deltage i dem. Så hvis nogle sidder med nogle ideer, så henvend jer endelig til bestyrelsen.

BlueFoxSupport:
Har du en speciel happening, du kunne tænke dig, at få supporterne med på?

Kim Torp Jensen:
Ikke specielt, men jeg ved at TIFO Crew og stemningsgruppen arbejder på en happing, som hylder vores indtil videre 16 mesterskaber. Og mere kan jeg ikke røbe.

BlueFoxSupport:
Hvis du skulle nævne en bustur/oplevelse du aldrig glemmer, hvad skulle det så være?

Kim Torp Jensen:
Turen i 1998 til Continental cup i Poprad (Slovakiet), der var vi en fyldt bus afsted. Der var gratis drikkevarer i alle nogen og 20 timer turen tog. Både på ude- og hjem turen. Behøver jeg at sige stemningen var ret højt allerede da vi nåede den dansk-tyske grænse. Den tur tror jeg aldrig der bliver overgået og ved mange af dem der var med stadig taler om den i dag 20 år efter.

Hjemtur efter en kamp på udebane…

BlueFoxSupport:
Hvis du skulle give 3 gode grunde, til at folk skulle tage med supportbussen med rundt til Hernings kampe – hvad skulle de så være?

Kim Torp Jensen:
1: Sammenhold og fællesskabet omkring Blue Fox
2: Stemningen og hyggen på turene.
3: Og så er opbakningen på udebane ligeså vigtig som på hjemmebane.

BlueFoxSupport:
Hvis du kunne få tre ønsker opfyldt om Blue Fox Support, hvad skulle det så være?

Kim Torp Jensen:
1: Flere aktive medlemmer.
2: Mere synlighed i hallen i form af stemning
3: Flere arrangementer

BlueFoxSupport:
Ny renoveret hal, hvad forventer du?

Kim Torp Jensen:
Jeg forventer at hallen bliver varmere ☺ Og at vi ny får bedre faciliteter, at der så kommer flere tilskuer til vores hjemmekampe og derved får mere stemning i hallen.

BlueFoxSupport:
Også nyt lokale til Support? Fortæl fortæl:

Kim Torp Jensen:
Vi får et mere centralt Supporter lokale, da den kommer til at ligge i foyeren og derved bliver vi også mere synlige, da det næsten er det første folk ser når de kommer ind. Det nye lokale bliver indrettet mere lounges agtigt, og stadig med en masse spændende ting på væggene og i loftet, som man kan udforske. Men det bliver anderledes, end vores gamle supporter lokale, men vi tror og håber på det bliver godt. Og vi håber folk vil tage godt imod det.

BlueFoxSupport:
Tilbage til den ”nye” hal. Meget færre ståpladser og mange siddepladser, hvad tænker du om det? Hvad med stemningen? Og hvad vil Support gøre af tiltag for at få ”gang” i hallen?

Kim Torp Jensen:
Så mange færre ståpladser bliver der heller ikke. Men jeg synes det er godt, at der er noget for en hver smag. Det gode er måske hallens tilskuer kapacitet bliver lidt mindre, end den gamle hal. Hallen vil derved føles mere fyldt og så burde det være nemmere at få stemning i hallen.

BlueFoxSupport:
Sæson 2 med Petri Skriko som træner. Hvad tror du sæsonen bringer?

Kim Torp Jensen:
Det er tydeligt at der var stor spilleglæde i truppen sidste sæson. Det håber jeg trænerteamet vil bygge videre på. Men der skal bygges videre på det holdet skabte sidste sæson fordi mange ting så ud til at blive gjort rigtig, men vi manglede lige det allersidste for at det kunne lykkes.
Men der er ingen tvivl om der kommer pres på fra omgivelserne til holdet da mange snart gerne ser det mesterskab komme hjem igen.

BlueFoxSupport:
Byens rødder, Midtjysk Vilje, hvad er dine forventninger til holdet og holdets placering i grundspillet?

Kim Torp Jensen:
Der er ingen tvivl om vi har et rigtig stærkt hold i år, med den vildeste danskerstamme. Men der er heller ingen tvivl om de andre hold også har oprustet og jeg tror ligaen bliver delt i 2. Det er 5-6 hold i toppen inden ligaen knækker over og så 4-5 hold i bunden. Både top og bund bliver uhyggelig tæt. Når det så er sagt skal vi være med helt fremme i den sjove ende når grundspillet slutter. Her ved sæsonstart ser jeg Blue Fox, Aalborg Pirates og Sønderjyske som top 3 når grundspillet slutter. Men meget kan ændre sig gennem sæsonen når holdene forstærker sig og får fyldt op på specielt importpladserne. Men jeg tror virkelig vi har holdet til noget stort i år.

Som vi helst vil se Kim ved sæson afslutning.

BlueFoxSupport:
Hernings egne spillere, der har været ude, at vende i enten i Danmark eller udlandet er begyndt at søge hjem. Skal det tilskrives træneren eller har du et andet bud?

Kim Torp Jensen:
Jeg håber da det er fordi de stadig har et hjerte der banker for den klub der satte det hele deres karriere i gang. Og at de dermed vil give noget igen. Om det er det ene eller andet ved jeg ikke, men jeg ved mange Supportere er stolte over når det går godt for Herning drenge rundt om i verden. Derfor er det også stort hver gang en lokal spiller vender hjem igen.
Men det er jo ikke noget vi fans har indflydelse på, så hvorfor de vender hjem må man nok hellere selv spørge dem om.

BlueFoxSupport:
Nu er vi ved det med spillere der kommer hjem. Hvad tænker du om at Anders Overmark ikke fik muligheden sidste sæson, og en Thomas Spelling der ender i det nordjyske?

Kim Torp Jensen:
Samme svar som forrige spørgsmål. Det er jo ikke noget vi fans kan gøre noget ved. Jeg har tiltro til at klubben gør hvad de mener der er det bedste for Blue Fox når holdet skal sammensættes og det spillerbudget man har at gøre godt med bruges på bedst mulige måde.

BlueFoxSupport:
Nu får du samme spørgsmål som vi har stillet til Herning Blue Fox’s direktør:
Udlændinge, dem kommer vi ikke uden om. I de glade 90’er blev de udlændinge klubberne havde i flere sæsoner, største navne i Herning var nok Seppo Reppo, Todd Bjorkstrand, Petri Skriko, Koskela og Lubos Pisar. Spillere der var i klubben mere end en sæson, og ligesom endte som et synonym med klubben. Og hvis man spørger gamle sportsjournalister begynder de straks at diske op med anekdoter fra drabelige slag på isen mellem Esbjerg, Rødovre, Rungsted og Herning – som var nogle af de klubber der trak overskrifter pga. stærke udlændinge, der havde været der en årrække.
(Valerij Bragin – Rødovre, Olag Starkov – Esbjerg, Leonid Truhno – Rungsted)
Herhjemme er det vel snart kun Dale Michell (Nu Frederikshavn tidligere Odense) der er blevet hængende i flere sæsoner. Og ham kan tilskuerne bestemt navnet på.
Kan du give et bud på, hvorfor vi oplever den store udskiftning sæson efter sæson?

Kim Torp Jensen:
Jeg tror, mange udenlandske spillere bruge den danske liga som et springbræt til en større liga. Men når det kommer til alt ser man ofte udenlandske spillere skifte klubber efter 1 -2 sæsoner i mange andre ligaer også, så det er nok ikke kun herhjemme det sker.
Med hensyn til de profiler der bliver nævnt tror jeg også det var en anden tid dengang. Men er faktisk man kun måtte have 1 udlænding på holdkortet da Todd kom til Herning i 1988. Senere blev loftet 2 og igen nogle år senere 5 inden det blev givet frit pga arbejdsmarkedets fri bevægelighed.
Så der var måske også lidt flere penge til at hente nogle større profiler, når man kun skulle hente 1-2 spillere, modsat i dag hvor der skal hentes 6-8 stykker i næsten alle klubber herhjemme.

BlueFoxSupport:
Hvorfor tror du ikke at supportere og fans kan samles et sted, men er fordelt i flere grupper og så Blue Fox supports side? Hvor er den interne uro fra? Bliver det muligt at samle os?

Kim Torp Jensen:
Godt spørgsmål. Jeg ved ikke hvorfor der er flere grupper, men kan da kun opfordre folk til at samles et sted. Vi støtter jo det samme hold. Og det er både på de sociale medier og når man er i hallen.

Kom så Blue Fox!!

BlueFoxSupport:
Okay – nu skal du nok slippe (hvis du giver en omgang til bestyrelsen) og få de sidste ord. Så Kim, hvis du gerne vil sige noget, hvad enten det er en tak til din hustru Lotte, for du må bruge så meget tid på sport uden at være aktiv, eller du blot vil sende en general hilsen….Så har du her muligheden.

Kim Torp Jensen:
Jamen, jeg vil da gerne sende en opfordring til alle Blue fox fans om at give den max gas til kampene. Og specielt nu her hvor vi senere på sæsonen får en ”hal” som giver muligheder for at starte på en frisk med nye ideer og tiltag. Og så håber jeg at den nye hal og de nye muligheder også gør at vi kan få nye folk til at interessere sig for ishockey og især efter den VM fest der var i Herning i maj måned hvor fans fra 8 lande hyggede sig i byen uden form for ballade overhovedet. Jeg ved mange der fik et helt andet syn på hockeyfans. Så tag da familien, naboen, vennerne osv med ud og se en kamp og lad dem mærke stemningen og den fede sportsgren ishockey er. Støt op om klubben, fordi vi kæmper alle for det samme mål. Nemlig titlerne.

Vi ses i hockeyhallerne rundt om i Danmark…

A-VM og hygge med “Laurits-betjent”

//MF-in3


Interview med # 18 “le capitaine” Daniel K. Nielsen

Category : Nyheder

Nu er vi officielt i gang med efteråret, og selvom der endnu ikke er frost i luften, så er det nu meget hyggeligt at sidde inde i varmen med en kop kaffe, og læse ishockey nyheder.

Vi vil også gerne hjælpe til med hyggen, nu vi går og venter på det kan blive fredag, weekend og ikke mindst tid til kamp igen.

le capitaine #18 Daniel K Nielsen

Derfor bringer vi i dag et interview med le capitaine i Herning Blue Fox nemlig #18 Daniel K. Nielsen.

Som altid finder I vores interviews her på vores hjemmeside.

Læs det her:

Interview med “Le Capitaine” Daniel K. Nielsen


Interview med “Le Capitaine” Daniel K. Nielsen

Category : Interviews

#18 Daniel K. Nielsen (le capitaine) – en af Hernings egne drenge.

Le capitaine  #18 Daniel K Nielsen

Daniel, først en stor tak fordi du tager dig tid til at svare på vores spørgsmål.
Vi, I Blue Fox Support og vore læsere, sætter virkelig stor pris på, du giver dig tid i en ellers travl hverdag til at svare på alle vores spørgsmål, så tak Daniel!
Og lad os så ellers bare komme i gang:

Bluefoxsupport:
Ishockeyen startede for dig i Herning Ishockey klub, en af vores største talentfabrikker i Danmark. Hvorfor faldt interessen sig for ishockey og ikke så mange andre sportsgrene?

Daniel K. Nielsen:
Det gjorde den fordi min onkel ”Fytte” spillede og derfor var det naturligt at det var noget jeg skulle prøve af. Spillede faktisk fodbold sideløbende med hockeyen, til jeg var ca 14.

Bluefoxsupport:
Efter 9 sæsoner hos Herning Blue Fox, 4 DM titler og kåring som årets spiller i 06/07 sæsonen, tog du springet til Leksand IF i Sverige, men kun for en enkelt sæson, hvorefter du vendte hjem, spillede 3 sæsoner og endnu et DM på CV’et, hvorefter turen gik til Hamburg Freezers i 3 sæsoner, og kom heldigvis hjem igen, og som vi er mange der håber på – bliver!
Du har ’kun’ skrevet kontrakt for et år, er det kroppen der siger et år af gangen, eller ?

Daniel K. Nielsen:
Det er vel sådan lidt af hvert, jeg er bevidst om, at jeg ikke er 25 mere så kroppen er lidt mere mærket efter kampe end for 10 år siden, men den har det nu glimrende. Men et år af gangen passer mig fint, da jeg helst ikke vil stå i en situation, hvor jeg ikke ville kunne opfylde en kontrakt pga. kroppen eller lysten, og hvad det nu kunne være.

Bluefoxsupport:
Leksand IF og Hamburg Freezers, hvor kunne du mærke de største forskelligheder udfordringer i forhold til den danske liga og træningsdage?

Daniel K. Nielsen:
Det var jo rigtig store klubber i både Sverige og Tyskland med en hel masse fans, og alt var top professionelt. Og så var niveauet også noget højere. Og en hel masse lange rejsedage.

Bluefoxsupport:
Hånden på hjertet, svesken på disken, har du aldrig haft lyst til at prøve en ny dansk klub, eller er du som vi mange oplever, klubmand helt ind i hjertet?

Daniel K. Nielsen:
Der har da været interesse fra klubber, og har da talt med andre klubber også. Men helt ærligt så har Herning altid været klar første prioritet.

#18 Daniel K Nielsen

Bluefoxsupport:
Nu har du valgt at sige farvel til landsholdet efter 12 VM turneringer, er det ikke vemodigt? Udefra ser det ud til, når I er samlet, at sammenholdet er unikt til trods for mange af jer er direkte konkurrenter på klubplan.

Daniel K. Nielsen:
Helt sikkert. Det er helt sikkert det sociale jeg kommer til at savne allermest, ikke så meget kampe og træning.

Bluefoxsupport:
At afslutte landsholdsdeltagelsen, på det nærmeste man kan være på hjemmebane, må have været stort. Men var det også den største enkeltstående oplevelse med landsholdet – eller kan du pointe en oplevelse der slår den?

Daniel K. Nielsen:
Både og. Det var en fantastisk oplevelse at være med til, at være midt i sådan en kæmpe begivenhed i min hjemby, og at spille i BOXEN proppet med danske fans var vildt. Men på det sportslige har jeg prøvet en del der var større.

DK #5 Daniel K Nielsen i landsholdets dragt

Bluefoxsupport:
Har du aldrig bare haft lyst til at sige ”det var det, nu orker jeg ikke mere”? Hvor finder du gejsten frem igen, når lysten bare er helt i kælderen og allermest surt til træningen?

Daniel K. Nielsen:
De øjeblikke har jeg helt sikkert, men de hænger heldigvis ikke ved så længe. Jeg nyder stadigvæk at komme til træning hver dag, og med mindre det er kampen hvor man ryger ud i slutspillet, er der altid en ny dag hvor man vil gøre det bedre.

Bluefoxsupport:
2. sæson med Petri Skriko som træner i denne omgang, er det hans skyld vi ser Hernings egne ”drenge” vende hjem, eller skal det ses i et andet billede?

Daniel K. Nielsen:
Tror helt sikkert at det er en af grundende, men tror også at det tiltaler spillerende at det kan blive et godt projekt vi har gang i her i Herning.

Bluefoxsupport:
Hvordan er dine helt personlige forventninger til denne sæson?

Daniel K. Nielsen:
Det er at vi stadigvæk er med sidst i marts og april når det skal afgøres.

Som vi gerne ser #18 Daniel K Nielsen

Bluefoxsupport:
Denne sæson bringer også noget nyt for Herning, nemlig renovering af hallen. Synes du det er den rigtige løsning med kampe i Silkeborg, eller havde du hellere set en anden løsning som eksempelvis at DIU havde hjulpet Herning med kun at spille udekampe indtil hallen stod klar, og så fik en række hjemmekampe i streg?

Daniel K. Nielsen:
Det er en helt okay løsning, vi har trods alt kun tre kampe i Silkeborg.

Bluefoxsupport:
I forbindelse med renovering af hallen, forsvinder en masse ståpladser. Er du nervøs for det kan trække stemningen ud af hallen blandt publikum og supporterne – altså der bliver mere stille i hallen? Og vil det for en indflydelse for spillerne?

Daniel K. Nielsen:
Det tror og håber jeg ikke. For os spillere er det jo også vores opgave at bidrage til at supporterne bliver underholdt.

Bluefoxsupport:
Blue Fox Support vil gerne være prøve at være en mere aktiv del til kampene, eksempelvis i samarbejde med spillerne. Har du et forslag til, hvordan supporterne kunne være den ekstra gnist til Jer spillere?

Daniel K. Nielsen:
Tror bare i skal gøre hvad i gør, det gør i fremragende. Bliv ved med at prøve at få hele hallen i stemning.

Bluefoxsupport:
Er det muligt at kalde holdet på isen igen efter kampafslutning ved en sejr, både når vi spiller på udebane, men også hjemme – det kunne måske give et pift til supporterne også.

Daniel K. Nielsen:
På hjemmebane synes jeg det er helt på sin plads at vi kommer ind efter vundne kampe hver gang. På udebane er det lidt noget andet. Jeg har det i hvert fald selv stramt hvis udeholdet kommer ind på vores hjemmebane når vi har tabt. Men hvis man lukker en playoff serie på udebane er det selvfølgelig helt okay.

Bluefoxsupport:
Jeg vil gerne tilbage til trænerbænken, i sidste sæson var der en tidligere Herning spiller Bjørn Østergaard, der skrev en artikel om at have en ekstra hjælpetræner på bænken og til træning. En træner skal i dag lave Træningsplaner på og uden for isen, se videoer, have samtaler, udøve øvrig administrativt papirnusseri, og lave evaluering af hver enkelt spiller og holdet som helhed. Under kampene skal der både coaches, motiveres, justeres, skiftes kæder, følges med i kampen, og det til trods for en hjælpende hånd med en enkelt hjælpetræner. Ville det ikke være rart med en ”ekstra træner” der havde det ekstra overblik og tiden til at tale med spilleren under kampen og rette små ting, umiddelbart efter et skift, eller give feedback. Hvad tænker du om det?
(se evt. artiklen i helhed her: http://www.faceoff.dk/klumme-drop-den-8-udlaending-og-faa-en-ekstra-traener-i-boksen/)

Daniel K. Nielsen:
Det er klart at det ville være godt, og det ville også være godt med en fuldtids fystræner, fysioterapeut og materialemand. Økonomien i dansk ishockey sætter dog visse begrænsninger. I Herning har vi to fuldtidstrænere og det fungere godt, de er altid godt forberedte.

Bluefoxsupport:
Pokalturnering og Final Four, allerede efter 20 kampe. Hvad tænker du om det? Gør det hele sæsonen mere spændende og måske pokalturneringen mere intens? Eller ville du hellere se pokalturneringen i et helt andet lys?

Daniel K. Nielsen:
Synes det er en god ide med final 4, det er bedre end det gamle format efter min mening.

Bluefoxsupport:
Herning IK, talent fabrikken. Herning og Rødovre har alle dage gjort det godt, men ser du muligheder for at gøre det endnu bedre og eventuelt hvordan?

Daniel K. Nielsen:
Man kan altid gøre det bedre. Det handler om at man hele tiden forsøger at udvikle, og forbedre sig, og ikke bliver for tilfreds ligegyldigt hvor godt det går.

Bluefoxsupport:
Nu er det jo ikke alle spillere der starter til ishockey, der kan se tilbage på en karriere som den du kan fremvise, men gør klubberne nok for et liv bagefter ishockeyen?

Daniel K. Nielsen:
Nu kan jeg kun snakke for mig selv, og der har jeg fået rigtig god hjælp af klubben.

Bluefoxsupport:
Og hvad med dig selv, har du allerede planer om et liv uden elite ishockey?

Daniel K. Nielsen:
Ja. Jeg er i år begyndt at arbejde ved siden af hockeyen. Det fungere rigtigt godt og er meget spændende.

Bluefoxsupport:
Power-breaks. Et typisk amerikansk tiltag, men benyttes også under VM. Et ekstra pusterum til spillerne, træneren kan nå at komme med taktisk ændring. Hvad er din holdning – noget der også skulle indføres i ligaen herhjemme?

Daniel K. Nielsen:
Svært at svare på. I USA og til VM er det jo også pga TV at de er der. Ved ikke lige hvad jeg synes om det i metalligaen.

Bluefoxsupport:
Ishockey og skader. Du har selv været ramt et par gange, men ofte er det jo hjernerystelser der bringes i spil, når skader debatteres. Synes du, der er fokus nok på at beskytte spillerne, eller mener du der kunne gøres mere?

Daniel K. Nielsen:
Jeg synes fokus på det er vokset meget de sidste fem år, men som med alt andet er det også noget man skal blive ved med at være fokusere på og forbedre sig.

Bluefoxsupport:
I år vil der være meget mere fokus på slashing forseelser, og tacklinger der kommer for sent. Naturligvis er det for at beskytte Jer spillere, men hvordan tror du det vil blive håndteret af både dommere og spillere? Skal vi til at opleve frustrationer fra spillerne eller tror du udvisningsboksen vil være fyldt ☺ fordi dommeren holder fløjten varm?

Daniel K. Nielsen:
Der kommer nok til at være i indlærings periode, hvor man lige skal vænne sig til det. Men jeg tror ikke der går så lang tid før det er naturligt for alle hvad man må og ikke må.

Bluefoxsupport:
Nu synes jeg personligt ikke ishockey spillere er kendt for at ”filme” sig til ret meget, det lader vi fodboldspillerne om at gøre, men den usportslige optræden vil også blive straffet hårdere i den kommende sæson. Men er det noget du synes har været et problem i dansk ishockey?

Daniel K. Nielsen:
Som du siger synes jeg ikke filme er et problem, men er der film skal det helt sikkert også straffes.

Ærlig snak fra #18 Daniel K Nielsen

Bluefoxsupport:
En af de nye regler i denne sæson, ” “Generel Time Wasting”, hvor der nu skal slås hårdt ned på brok og forsinkelser af spillet, eksempelvis ved icing. Hvordan tror du både spillere og dommere vil håndtere den? Og vil vi se mindre ”snak” med dommeren ved hvert spilstop og udvisning?

Daniel K. Nielsen:
Igen tror jeg der er en tilvænnings periode, men det er en god regel der forhåbentligt vil skabe mere flow i kampende.

Bluefoxsupport:
Udefra ser det ud til nogle spillere er bedre til at brokke sig til dommeren i en uendelighed, mens andre bare ”trash-talks” til både dommere og spillere, tror du den nye regel for effekt på dette?

Daniel K. Nielsen:
Det håber jeg, det skal være kaptajn og assisterende kaptajns opgave hvis der skal kommunikeres med dommerne.

Bluefoxsupport:
Karantæner givet på indsendt materialer fra klubberne. Ikke altid i samme sikre kvalitet som når der er TV-kampe. Jeg ved den er tricky, men hvad tænker du om det?

Daniel K. Nielsen:
Hvis det er et problem må DIU stille nogen krav til klubberne vedr. video kvalitet som skal følges.

Bluefoxsupport:
Et virkeligt kritisk og sprængfarligt spørgsmål. Dommer standarden, kan den snart følge med til det der leveres på isen fra spillere? Eller burde DIU begynde at tage tiltag til bedre forhold for dommerne også?

Daniel K. Nielsen:
Tror de gør, hvad de kan med det de kan for også at udvikle dommerstandarden.

Bluefoxsupport:
Et kik i fremtiden, tror du på sigt på et bredere og større ishockey i Danmark? Flere klubber, og større og stærkere liga, eller er tallet ti, det tal der passer med elite ishockey i Danmark?

Daniel K. Nielsen:
Lige nu passer 10 vel meget godt, men det er klart at jeg håber at ishockeyen bliver større i DK og at ligaen og interessen bliver større.

Bluefoxsupport:
Vi kunne jo blive ved med at spørge løs, men dagens sidste spørgsmål. Hvis du frit kunne få lov til at sende en hilsen til alle supporterne og de der læser med – hvad skulle det så være?

Daniel K. Nielsen:
At I bliver ved med at gøre hvad I gør. Og at I er klar til at støtte os i med og modgang.

På vegne af Blue Fox Support – tusind tak for din tid, det betyder meget for os!

//MF-in2